السبت، 18 أكتوبر 2025

كفتة اللحمة بالصوص الحار المقادير 1 كيلو لحمة مفرومة بها دهن - 2 بصلة مفرومة - بيضة - 1 كوب بقسماط ناعم - 2 كوب عصير طماطم - 2 معلقة صغيرة ملح - 2 معلقة صغيرة فلفل أسود - 2 معلقة صغيرة بهارات لحمة - 1 معلقة صغيرة جنزبيل - 1 معلقة صغيرة قرفة - 2 معلقة صغيرة شطة - 4 فصوص ثوم مهروس - زيت - بقدونس مفروم للتزيين الطريقة توضع اللحمة في طبق ويضاف إليها البصل والبيض والبقسماط وتقلب وتتبل اللحمة بالملح و الفلفل الاسود والبهارات والجنزبيل والقرفة وتترك لمدة نصف ساعة وتشكل اللحمة ويضع قليل من الزيت في طاسه حتى يسخن وتضع الكفتة في الطاسه وتقلب على كافة الجوانب حتى يتغير لونها وترفع الكفتة من على النار وتوضع على جنب ويوضع قليل من الزيت في الطاسه ويضاف إليه الثوم ويقلب الثوم حتى يصفر ثم يضاف إليه عصير الطماطم ويقلب جيدا ويتبل الخليط بالملح والفلفل الاسود والبهارات والشطة ويترك حتى يبدأ في الغليان وتضع الكفتة في الصوص وتخفف النار ويغطى حتى تستوى وتضع الكفتة في الطبق ويصب عليها الصوص الحار وتزين بالبقدونس وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق