الأربعاء، 1 يونيو 2016

كراميل التفاح والكمثرى

‫#‏مطبخ_دعاء_عاشور‬
المقادير
5 معلقة كبيرة لوز شرائح - 4 عدد تفاح أخضر - 4 عدد كمثرى - 2 معلقة صغيرة قرفة - 1 1/2 كوب دقيق - 1 كوب شوفان ناعم - 1 علبة حليب مكثف محلى - 1/2 كوب سكر بنى - 1/2 كوب زبدة

الطريقة
تقشر التفاح والكمثرى وتقطع مكعبات أو شرائح ويوضع التفاح والكمثرى فى طبق ونضيف له اللبن المكثف المحلى والقرفة و4 معالق كبيرة من الدقيق ونقلبهم جيدا
فى طبق اخر نضع الدقيق والشوفان واللوز
والسكر البنى والزبدة ومعلقة من القرفة ونعجنهم جيدا ونضع خليط التفاح والكمثرى فى صينية مدهونة بالزبده ثم نضع فوقها خليط الشوفان وتوضع فى الفرن عند درجة 180 مدة نصف ساعة أو لحين يحمر لونها وتقدم مع ايس كريم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق