الخميس، 2 يوليو 2015

طاجن كبدة



‫#‏مطبخ_دعاء_عاشور‬
المقادير
نصف كيلو كيلو شرايح كبدة مقطعة شرايح - 4 بطاطس صغيرة مقطعة شرايح رفيعة - حبة فلفل أخضر رومىِ كبيره مقطعة مكعبات صغيرة - حبة فلفل أخضر حامىِ مقطع مكعبات صغيرة - حزمة بقدونس مفروم - 6 فصوص ثوم مفرومة - ربع كوب عصير ليمون - 2 ملعقة كبيرة زيت - 1 كوب ماء - 1 و نصف ملعقة صغيرة كمون - ملح - فلفل أسود

الطريقة
1 - اغسلى الكبد جيدا وتوضع في مصفاة حتى تتصفى منها الماء
2 - ضعى الكبدة فى طبق ويوضع فوقها البقدونس والثوم والفلفل الرومىِ و الحامىِ و الكمون والملح والفلفل الأسود والزيت وتقلب بهم جيدا وتحفظ فى الثلاجة  لمدة ساعتين
3 - رصى نصف كمية شرايح البطاطس فى قاع طاجن أو صينية فرن ويفرد عليها خليط الكبدة وتوزع البطاطس الباقية بينها أو على الوجه
4 - صبى الماء حول الصينية وعصير الليمون على الكبدة وتوضع فى الفرن إلى أن تستوى تماما وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق