السبت، 25 أبريل 2015

لحم بحشو المشروم



المقادير
1 فخذة ضاني ( يفضل مخلية ) - ملح و فلفل و كزبرة و كمون و بهارات وكركم و قرفة - معلقتين زيت - ربع كوب دبس رمان


للحشو
4 بصلات - قرنين فلفل مفرومين - فصين ثوم مفرومين - علبة مشروم كبيرة - كوب بقدونس - نصف كوب بقسماط مطحون - خيط اللحم


الطريقة
تسخن الفرن علي 180 درجة وقلبى كل التوابل في طبق كبير و تدعك الفخذة بنصف الكمية وتقلب كل مقادير الحشو و توضع في الفخذة وتلف اللحمة علي الحشو وتربط بالخيط وتوضع الفخذة علي قطعة فويل تناسبها ونضيف الزيت و دبس الرمان ويغلق الفويل وتوضع الفخذة في صينية كبيرة في الفرن ساعتين ويفتح الفويل وتسقي الفخذة من شوربتها و تترك مفتوحة لتشوي 5 دقائق وتقدم ساخنة ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهناا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق