السبت، 28 فبراير 2015

مندي سمك.



مقادير الحشو
1 بصله كبيره مفرومه -1 طماطميه مقطعه - فلفل اخضرمقطع - 10حبات  زبيب - زيت - زبده
لتتبيل
1/2 معلقه بهارات - 1/4 معلقه ليمون أسود مطحون - 1/4معلقة زعفران - قرفه
مقادير الرز
كوب ونصف رزمغسول ومنقوع نصف ساعه - 3 كوب ماء - زبده - فلفل مقطع - طماطم مقطعه - معلقة ملح
سمك اى نوع مغسول ومعصورعليه ليمون ومبهر ببهارات السمك - ملح - قطعة فحم - فويل

طريقه عمل الحشو
1-فى حله نحط فيه شوية زيت ونخليه يسخن وبعدها نضيف البصل ونقلب
2-ونضيف للبصل البهارات والليمون والزعفران ونقلب وبعدها نضيف الزبيب والقرفه
3-ونضيف بعدها الطماطم ونقلبه وبعدين نتركه على نار هاديه
4-وبعد مايستوي نضيف له قطعه صغيره الزبده والملح ونقلب ونتركه على جنب
طريقة السمك
فى طاسه نسخن الزيت ونحمر السمك
طريقة عمل الرز
1-فى حله نحط فيه الماء
2- ونحط في الماء قطعة الزبده والملح ونتركه يغلي الماء والبهارات
3-ونحط الرز وبعدها نحط عليه الطماطم المقطع قطع ونغلق الحله ونتركه على نار هاديه حتى يستوي ونأخذ الحشوونحطه على الرز
4-نأخذ فحمه ونشغلها ونأخذ قطعة فويل ونصب فيه شوية زيت ونحط الفحمه عليه وعلى طول نحطه على الرز ونغلق عليها
و بعدين نقدم الرز وعليه السمك مع تحايتى دعاء عاشور وبالهناا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق