السبت، 12 أبريل 2025
سمبوسة بنجابي
المقادير
3 و 1/2 كوب دقيق - 1/2 كوب زيت - 3/4 كوب ماء - 1 معلقة صغيرة كمون - 1 معلقة صغيرة ملح
مقادير الحشوة
1 كيلو بطاطس بيوريه - 3 معلقة كبيرة تمر هندي - 1 معلقة كبيرة جنزبيل مفروم - 1 معلقة كبيرة ثوم مفروم - 1 معلقة كبيرة بهارات الجرام ماسالا - 1 معلقة كبيرة بهارات هندية - 1 معلقة كبيرة زيت - 1 معلقة صغيرة كمون مطحون - 1 معلقة صغيرة فلفل جاف - 1 معلقة صغيرة كمون حب - 1 معلقة صغيرة كركم - 2 كوب زيت للقلي
الطريقة
فى طبق نقلب الدقيق مع الزيت جيدا بالعجان حتى تختلط تماما ونضيف الملح والكمون ثم نصب الماء تدريجيا مع العجن المستمر حتى نحصل على عجينة متماسكة ونغطي العجينة و نتركها على جنب حتى ترتاح ثم فى طبق نسلق البطاطس ثم نقشرها ونهرسها وفي طاسه على حرارة متوسطة نسخن الزيت ثم نضيف الثوم والجنزبيل ونقلب حتى يصبح لونهم أصفر و نضيف باقي مقادير الحشوة ونقلب لمدة دقيقة ونضيف البطاطس المهروسة ونقلب الخليط لمدة دقيقة على الحرارة ونشكل السمبوسة مثلثات ونضع بها حشوة البطاطس ونغلقها بإحكام وفي طاسه على حرارة متوسطة نسخن الزيت ونقلي حبات السمبوسة حتى تصبح مقرمشة و نصفيها من الزيت ونضعها في طبق التقديم ونقدمها ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق