السبت، 12 أبريل 2025

الحرايمي الليبي المقادير ‏1 كيلو سمك مقطع مقادير التتبيلة ‏1/2 كوب زيت زيتون‏ - 4 فص ثوم مفروم ‏- 2 فلفل أخضر مقطع‏ - 2 معلقة كبيرة صلصة طماطم ‏- 1 معلقة كبيرة بابريكا ‏- 1 معلقة صغيرة فلفل أسود ‏- 1 معلقة صغيرة شطة‏ - 1 معلقة صغيرة ملح‏ - 3/4 معلقة صغيرة فلفل أسود ‏- 3/4 معلقة صغيرة ملح ‏- 3/4 معلقة صغيرة جنزبيل‏ - 3/4 معلقة صغيرة حهبان ‏- 3/4 معلقة صغيرة بشر ليمون ‏- 3/4 معلقة صغيرة كمون‏ - 3/4 معلقة صغيرة كزبرة جافة ‏- 3/4 معلقة صغيرة ثوم مفروم ‏- 1/4 كوب بقدونس للتزيين ‏- 1 ليمونة مقطعة شرائح للتزيين الطريقة في طبق نضع السمك المقطع ونضيف فوقه الملح والفلفل والبابريكا والكزبرة الجافة ونضيف الكمون والحبهان والجنزبيل وبشر الليمون والثوم ونقلب جيدا وتغلف بالنايلون وندخلها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل حتى يتشرب السمك التتبيلة وفي حلة على حرارة متوسطة نضع الزيت وننتظر حتى يسخن ونضيف الثوم ونتركه لمدة 3 دقائق ثم نضيف صلصة الطماطم مع نصف كوب ماء ونضيف الكمون والبابريكا والفلفل الأخضر المقطع والملح والفلفل الأسود والشطة ونترك الصلصة تتسبك لمدة 10 دقائق ثم نضيف السمك المنظف ونقلب ونتركه على الحرارة لمدة 35 دقيقة حتى يستوى تماما ونغرفه في طبق التقديم ونزين بالبقدونس والليمون ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق