الأحد، 10 نوفمبر 2024
عجة الجمبرى
المقادير
1/2 كيلو جمبري صغير مقشر - 3 بيضات - 3 او 4 معلقة كبيره دقيق - بصله صغيره مبشوره - 1 معلقه صغيره توم مهروس - حزمه بقدونس مقطعه صغير - 1/2 معلقه صغيره فلفل اسود - 1/2 معلقه صغيره كمون - 1 معلقه بابريكا - 1/2 معلقه صغيره ملح - شطه حسب الرغبه - 1/4 معلقه صغيره بيكنج بودر ممكن الاستغناء عنه - زيت للقلي
الطريقة
نقلب كل المقادير مع بعض ويقلب باليد ليتكون معنا خليط متجانس وميكونش لين ولو كده ممكن نزود معلقه دقيق كمان ونسخن الزيت ونأخذ بمعلقه كبيره ونضع في الطاسه بهدوء ونعمل كذا واحده جنب بعض ولما تتحمر من تحت نقلبها على الناحيه التانيه تأخذ لون ذهبي جميل و نطلعها على مناديل ليمتص الزيت الزائد وتجمل بالبقدونس وتقدم بجانب سلطه الطحينة و البطاطس المحمره والخبز ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق