الثلاثاء، 29 أكتوبر 2024

جمبرى بصلصة البرتقال والعسل المقادير ‏1/2 كيلو جمبرى مقشر ومنظف‏ - 1/2 كوب نشا ‏- زيت ‏- 2 بيضة مخفوقة ‏- 1 معلقة صغيرة ملح‏ - 1/4 معلقة صغيرة فلفل أسود مقادير الصوص ‏1/2 كوب عسل ‏- 2 معلقة كبيرة عصير برتقال ‏- 1 معلقة صغيرة بشر برتقال ‏- 1/2 معلقة صغيرة شطة - 1/2 معلقة صغيرة ثوم بودر‏ - 1/4 معلقة صغيرة جنزبيل مفروم الطريقة نتبل الجمبرى بالملح والفلفل ونغطيه بالنشا ثم البيض المخفوق وفي طاسه على حرارة متوسطة نسخن زيت ونقلب الجمبرى لمدة 3 دقائق حتى يصبح لونه ذهبي وننقله فى طبق على ورق المطبخ ونتركه على جنب نحضر الصوص في طبق على حرارة متوسطة نضع العسل وعصير البرتقال وبشر البرتقال و الثوم بودر ونضع الشطة والجنزبيل حتى يغلي ويثقل الخليط ونضيف الجمبرى المقلي ونتركه على الحرارة مع الصوص لمدة دقيقتين ونصبه في طبق التقديم و نزينه ببشر البرتقال ونقدمه ساخن بجانب الأرز الأبيض ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق