الخميس، 8 أغسطس 2024

مكرونة بكبد الدجاج و دبس الرمان المقادير 1 كيس مكرونة - 1/4 كيلو كبد دجاج مقطعة مكعبات كبيرة - 5 فصوص ثوم مفرومين - 2 معلقة كبيرة دبس الرمان - 2 معلقة كبيرة عصير ليمون - ملح وفلفل - قرنفل مطحون - سماق - قرفة ناعمة - حبهان مطحون - 1/4 كوب كسبرة خضراء مفرومة - زيت - ماء مغلي حسب الحاجة الطريقة في طاسة نسخن زيت وننزل بالكبد مع تقليب سريع لأقل من دقيقة على نار متوسطة لعالية ونضيف الثوم ونقلب دقيقة ونضيف الملح والفلفل و السماق والقرنفل والقرفة والحبهان ونهدي النار ونضيف دبس الرمان و نقلب ونسيبها 5 دقائق في هذه المرحلة لو الكبد صوصها جاف يمكن اضافة ربع كوب ماء مغلي في هذا الوقت نسلق المكرونة ونصفيها ونضيف عصير الليمون للكبدة ونطفي النار ونضيف الكبد للمكرونة رشة الكسبرة الخضراء و تقدم ساخنة ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق