الاثنين، 27 مايو 2024

خبز البرغل بالخضار المقادير 3 كوب دقيق‏ - 1 كوب ماء دافئ لنقع البرغل ‏- 1 كوب برغل‏ - 1 بطاطس مبشورة ‏- 1 بصل مبشورة‏ - 1 كوسة مبشورة ‏- 2 معلقة كبيرة زبدة ‏- 1 معلقة كبيرة بيكنج بودر ‏- 1 معلقة كبيرة حبة البركة ‏- 1 معلقة كبيرة كمون ‏- 1 معلقة كبيرة دبس الفلفل‏ - 1 معلقة كبيرة سكر‏ - 1 و 1/2 معلقة صغيرة ملح ‏- 1 معلقة صغيرة فلفل أسود‏ - 1 معلقة صغيرة بابريكا الطريقة في طبق نضع البرغل ونضيف الماء والملح نقلب ونتركه على جنب وفي طبق آخر نضع الدقيق ونضيف القليل من الملح والسكر وحبة البركة و الكمون والبيكنج بودر ونضيف الماء بالتدريج حتى نحصل على عجينة متجانسة نتركها ترتاح لمدة 30 دقيقة ونعصر الكوسة والبطاطس حتى نتخلص من السوائل الزائدة وفي طاسه نضع الزبدة والبصل ونتركه لمدة 5 دقائق حتى تذبل ونضيف الكوسة والبطاطس المبشورة والقليل من الملح و البابريكا والفلفل الاسود ودبس الفلفل ونقلب لمدة 15 دقيقة حتى يستوى الخضار ثم نرفعها عن النار ونضيف فوقها البرغل المنقوع ونقلب جيدا و نضيف الخليط فوق عجينة الدقيق ونعجن جيدا وعندما نحصل على عجينة طرية ومتجانسة نشكلها أقراص دائرية ونرصها بالصينية وندخلها الفرن على درجة حرارة 180 درجة لمدة 20 دقيقة ونخرجها من الفرن وندهن الوجه بالزيت وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق