الأربعاء، 22 مايو 2024

محشى كوسة بالفريك المقادير ‏1/2 كيلو لحمة مفرومة - 3 بطاطس مقطعة حلقات‏ - 1 لتر مرق اللحم ‏- 2 معلقة كبيرة سمن‏ - 2 كوب فريك‏ - 2 معلقة صغيرة بهارات لحمة ‏- 1 كيلو كوسه ‏- 1 معلقة صغيرة فلفل اسود‏ - 1 معلقة صغيرة ملح مقادير تعصيج اللحمة المفرومة ‏2 معلقة كبيرة سمن أو زيت‏ - ثوم مفروم ‏- 1 معلقة صغيرة بهارات لحمة ‏- 1 معلقة صغيرة فلفل اسود‏ - 1 معلقة صغيرة ملح ‏- 1 بصلة‏ - 1/2 كيلو لحمة مفرومة الطريقة نقور الكوسة ونفرغها ونغسلها جيدا جدا وعلى النار نذوب السمن ونقلب فيه الفريك حوالي 3 دقائق ثم نضيف لتر من المرقة والملح والفلفل ويترك على النار لمدة 30 دقيقة وبعدها يترك على جنب ليبرد قليلا ونقطع البصلة مكعبات صغيرة وعلى نار متوسطة نضيف معلقتين سمنة ونضيف البصل ونقلبه جيدا لحين ان تصل للون الذهبي ونضيف فص الثوم المفروم ونقلب جيدا ونخفض النار ونضيف اللحمة ونفتتها جيدا بمعلقة ونضيف البهارات و الملح والفلفل ونقلب جيدا لحين ان تصل اللحمة لونها بنى فاتح ونترك اللحمة على نار هادية ونقلبها من حين لأخر حتى تنزل ميتها وتمتصها ثانيا و نضيف اللحمة المعصجة ونقلبها جيدا مع الفريك ونحشى الكوسة بالفريك وفى حله نضع شرائح البطاطس وعليها الكوسة المحشية ونضيف المرقة حتى تغطى الكوسة ونغطى جيدا ونترك على نار متوسطة حتى تستوى ثم نصفي المرقة ونقدم الكوسة ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق