الأربعاء، 21 يونيو 2023
سمك سنجارى بالزعتر والليمون
المقادير
2 سمكه بورى - 2 بصله حلقات - 1 جزره حلقات - 1 طماطميه مقطعه - 1 جزرة مبشورة - 1 حبه فلفل الوان حلقات - 2 قرن فلفل شطه - حلقات ليمون - 1 فنجان عصير ليمون - زيت - 2 معلقة كبيرة زعتر اخضر - 1 معلقة كبيرة ثوم مفروم - 1 معلقة بيرة توم بودر - 1 معلقة زعتر جاف - 3 معلقة كبيرة مايونيز - 1 معلقة كبيرة ملح وكمون
الطريقة
يغسل السمك ويفتح من الظهر ويصفي وفي طبق نضع المايونيز والثوم البودر والثوم المفروم والملح وعصير الليمون والجزر المبشور تقلبهم ونتبل بيهم السمك ويترك على جنب وفي صينية نضع البصل والجزر والطماطم وشرائح الليمون والزعتر وعليهم ملح ورشة ثوم بودر ونضع السمك فوق الخضار ونضع عليهم زيت ثم يغطي بورق فويل ونسخن الفرن علي درجة حرارة 200 وندخل الصينية علي الرف الاوسط وتترك 20 دقيقة ثم نكشف الفويل 15 دقيقة حتي تحمر ونقدمه مع ارز ابيض ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق