#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو فيليه سمك هامور مقطع مربعات - 5 ملاعق زيت - 2 فص ثوم مهروسين - 1 ملعقة طعام دبس الفلفل الحار - 1/2 ملعقة صغيرة فلفل أبيض - 1/2 ملعقة صغيرة جنزبيل - 1/2 ملعقة صغيرة كمون - 1/2 ملعقة صغيرة كزبرة - 1/2 ملعقة صغيرة بابريكا - ملح - 1 بصلة صغيرة مقطعة شرائح - 1 حبة فلفل احمر مقطعة شرائح - 1 حبة فلفل اخضر مقطعة شرائح
الطريقة
فى طبق تقلب الثوم مع دبس الفلفل الحار والفلفل والجنزبيل والكمون والكزبرة والبابريكا والملح و 3 ملاعق زيت ونضيف قطع السمك الى الخليط وننزلها جيدا ثم نغطي الطبق بورق نايلون ونتركه يرتاح في التلاجه لمدة ساعتين ونغرس قطع السمك بالأعواد الخشبية ثم نسخن 2 ملعقة زيت في طاسه ونشوي فيها أعواد الشيش على نار منخفضة لمدة 15 دقيقة مع التقليب على الوجهين و نضع طبق على نار منخفضة ونضع فيه ملعقة زيت والبصل والفلفل الاحمر والاخضر ثم نضع فوقها أعواد الشيش ونبقي الطبق على النار لمدة دقيقتين ونرفع الطبق عن النار ونزينه ونقدمه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
فى طبق تقلب الثوم مع دبس الفلفل الحار والفلفل والجنزبيل والكمون والكزبرة والبابريكا والملح و 3 ملاعق زيت ونضيف قطع السمك الى الخليط وننزلها جيدا ثم نغطي الطبق بورق نايلون ونتركه يرتاح في التلاجه لمدة ساعتين ونغرس قطع السمك بالأعواد الخشبية ثم نسخن 2 ملعقة زيت في طاسه ونشوي فيها أعواد الشيش على نار منخفضة لمدة 15 دقيقة مع التقليب على الوجهين و نضع طبق على نار منخفضة ونضع فيه ملعقة زيت والبصل والفلفل الاحمر والاخضر ثم نضع فوقها أعواد الشيش ونبقي الطبق على النار لمدة دقيقتين ونرفع الطبق عن النار ونزينه ونقدمه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق