الاثنين، 30 مارس 2015

سر القطايف المقرمشة الهشة



فى ناس كتير بتعمل القطايف وبتطلع يا اما ناشفة قوى يا اما طرية لكن طبعا كلنا بنحبها تكون مقرمشة وهشة اليكم السر

- عند شراء القطايف نختار البائع اللى القطايف بتاعته فيها خروم كبيرة كثيرة دة معناه انها اتخمرت كويس وعند قليها حتطلع هشة فى ناس كتير بتعمل القطايف وبتطلع يا اما ناشفة قوى يا اما طرية لكن طبعا كلنا بنحبها تكون مقرمشة وهشة اليكم السر

- اما القطايف الملساء الخالية من الخروم بيكون البائع استعجل ولم يعطها وقت كافى للتخمير وعند قليها حتطلع ناشفة كالخشب
- لازم تكون القطايف اللى نشتريها تكون طازجة وطرية
- وتكون متغطية ومعزولة تماما عن الهواء من لحظة شراءها او عملها لحد ما نبدأ فى تحميرها
- لو اتعرضت للهواء حتنشف وتبقى صلبة عند القلى
- نقدح الزيت كويس
وبعد وضع القطايف فى الزيت نهدى النار ونتركها خمس دقائق ونقلبها ونكرر لانستعجل فى التحمير – لازم ننتظر حتى يبقى لونها احمر

- وقبل رفعها من الزيت نعلى النار حتى تحمر جيدا
- ضرورى يكون لونها احمر عشان تبقى مقرمشة بس مانتركهاش زيادة عند اللزوم لغاية ماتبقى سوداء طبعا ونضعها فى مصفاة ونتركها تصفى زيتها وتقل سخونتها
- لازم ما تكونش سخنة قوى واحنا بنحطها فى الشربات
- الشربات لازم يكون تقيل مش خفيف
- يعنى كوب وربع سكر على كوب ماء
- ومايكونش ساقع من الثلاجة
الافضل يكون دافى او بدرجة حرارة الغرفة ( لو فى الثلاجة نطلعه قبلها بساعة علىى الاقل )

- عند غمر القطايف فى الشربات نتركها أقل من دقيقة ثم نرفعها فورا لو تركناها كتير حتبقى طرية
- اذا كنتى بتصنعى القطايف بنفسك فى البيت لا تستخدمى الحليب او بودرة حليب لان الحليب بيخلى اى عجينة تبقى طرية وكدة مش حتقرمش.....

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق