الجمعة، 2 يناير 2015

لحم بالزيتون



المقادير
1 كيلو لحم ضانى - 2 جزرة قطع - 1 بصلة كبيرة - 2  فص ثوم - كزبرة خضراء - نصف كوب هريسة - 1 كوب زيتون اخضر مخلي - ملح - فلفل اسود - كمون - كزبرة - شطة - زعفران - كركم  -قرفة - جنزبيل - جوزة الطيب - 3 حبة بطاطس قطع - مرقة دجاج -زيت

الطريقه
1 - قلبى التوابل كلها مع زيت والثوم ثم رشي قليل من الزيت في قاع الطاجن ثم رصي قطع البطاطس والبصل والجزر وضيفى كمية من خلطة الثوم والتوابل ثم نرص قطع اللحم بعد ان تتبليها بباقي كمية الثوم والتوابل ثم رصي عليهم باقى البطاطس والكزبرة والزيتون وشرائح من الجزر والبصل وصبي كمية من المرق حتي نصف الطاجن وادخلييها الفرن مغطاة بالفويل لساعة ثم اخر 10 دقائق ارفعي الفويل و اتركيها لتحمر وقدميها وبالهناااا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق