السبت، 3 أغسطس 2024
بطاطس محشية بالأرز واللحمة المفرومة
المقادير
1/2 كيلو لحمة مفرومة - 1 كيلو بطاطس - 3 كوب أرز - 2 طماطم - 2 معلقة صلصة طماطم - فلفل أسود - ملح حسب الرغبة - زيت وسمنه - شبت وكزبرة وبقدونس - 1 كوب مرقة لحم
الطريقة
في طاسه على نار سخني الزيت ثم ضيفي البطاطس واقليها نصف قلية و صفيها من الزيت وضعيها على مناديل ورقية في طبق وفي حله على نار متوسطة سخني زيت والسمن ثم ضيفي البصل وقلبيه حتى يذبل وضيفي الملح والفلفل الأسود وضيفي اللحم وقلبي 5 دقائق وضيفي الطماطم و صلصة الطماطم وقلبي ثم غطي واتركيه على النار 5 دقائق وضيفي الأرز و قلبي علي النار 10 دقائق حتى يستوى الأرز نصف سوى وزودي البقدونس الشبت والكزبرة وقلبي حتي تتخلط ثم أطفئي النار وإحشي حبات البطاطس بالحشوة ورصيها في صينية فرن وضيفى فى طبق مرق اللحم والفلفل الأسود والملح والسمن و الصلصة والطماطم وقلبي حتي تتخلط وضيفي الخليط إلي البطاطس ودخلي الصينية إلى الفرن ساخن مسبقا علي حرارة 180 درجة 30 دقيقة حتى تستوى وخرجي الصينية من الفرن وقدميها ساخنة ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق