الأحد، 31 مارس 2024

طاجن سمك ثعابين بالفريك المقادير 1 ثعبان متنظف - بصل مفروم - فلفل اخضر حار مفروم - 1 قرن فلفل احمر - 2 معلقة صغيرة بهارات سمك - 1 كوب عصير طماطم - بقدونس مفروم - 1 كوب فريك منقوع فى ماء ساخن لمدة ساعه - 1 معلقة جنزبيل فريش - 1 معلقة كزبرة ناشفه - ثوم بودرة - كرفس - شبت - ثوم مفروم - عصير ليمون - 1 معلقة صلصة طماطم - ملح وكمون الطريقة نجهز التتبيلة ثوم وشبت والجنزبيل والكزبرة والملح والكمون والليمون ونقلب ونضيف التتبيلة على الثعبان وتترك لمدة ساعة ثم نضع الثعبان فى الدقيق على الوجهين ويحمر الثعبان فى الزيت نصف سوى ونخرجه على ورق مطبخ وفى حلة ساخنة نضع البصل والثوم مع الزيت ويشوح ثم الفلفل الحار ثم نضيف الفريك المنقوع مسبقا بعد تصفيته من الماء ونضيف بودرة الثوم ويقلب جيدا ونضيف عصير الطماطم وملعقة الصلصة والملح والكزبرة و الكمون و بهارات السمك ويقلب ونضيف قليل من الماء الساخن ونضعه فى طاجن ثم نضيف الثعبان وندخل الطاجن الفرن لمدة 20 دقيقة ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق