الأحد، 7 أكتوبر 2018

مكسرات محمصة بالبهارات



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1 كوب بندق - 1 كوب جوز - 2 معلقة كبيرة زيت زيتون - 2 ملعقة كبيرة سكر - 1 ملعقة صغيرة قرفة - رشة شطة - رشة جوزة الطيب - 1/4 ملعقة صغيرة ملح - 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض

الطريقة
ضعى الجوز والبندق والمكسرات المفضلة فى صينية مبطنة بورق الزبدة و تبليهم بالزيت والسكر والقرفة والشطة والقرفة وجوزة الطيب والملح و 1 ملعقة عسل وضعى الصينية فى فرن ساخن مسبقا على درجة حرارة 175 لمدة 12 - 15 دقيقة أو حتى تاخذ اللون الذهبى وتفوح رائحتهم مع التقليب فى نصف المدة واخرجى المكسرات من الفرن وزعى عليها الملعقة المتبقية من العسل و المزيد من الملح والقرفة والسكر حسب الرغبة وتقدم دافئة أو باردة تماما و ممكن وضع المكسرات فى برطمان زجاجى وهى باردة تماما فى درجة حرارة الغرفة لمدة 2 - 3 أسابيع وفى الثلاجة لمدة شهر ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق