الخميس، 8 يونيو 2017

سينابون بالكراميل والقرفة



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
2 كوب دقيق - 1/2 كوب دقيق شوفان مطحون - 1/4 كوب زيت - 1/2 كوب لبن دافي - معلقة خميرة - بيضة - كوب سكر الا ربع

الحشو
1/4 كوب سكر - معلقة زيت - معلقة قرفة - 2 معلقة سوداني مفروم

الصوص
1/4 كوب سكر - 1/4 كوب ماء - 1/2 كوب لبن

الطريقة
نقلب المقادير الجافة كوب الا ربع السكر ثم نضيف باقي المقادير ونعجن بايدينا حتي نحصل على قوام متماسك ونتركه ربع ساعة ترتاح

الحشو
ربع كوب سكر ومعلقة زيت ومعلقة قرفة والسوداني على نار هادية مع تقليب حتي يصبح قوام طري ونفرد العجين ثم نضيف الحشو ونلفها رول ونقطعها ونتركها تخمر بالفرن نصف ساعة ونولع فرن نار متوسطه 20 دقيقة

الصوص
نجيب ربع كوب سكر مع ربع كوب ماء على نار حتي تصبح لونه ذهبي ونجيب نصف كوب لبن ونضيف حبه حبه مع تقليب مستمر ويصبح صوص كراميل نزين بيه السينابون بعد خروجه من فرن مباشرة ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق