الثلاثاء، 23 مايو 2017

جلاش بالتونه



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
لفة جلاش

الحشوة
تونة - بصلة مفرومة - فلفل اخضر مقطع - طماطم مقطعة مكعبات - زيتون اسود

للصلصة
1/4 كوب زيت - كوب زبادي - بيضة

للقالب
ملعقة زبدة - سمسم

الطريقة
نضع البصلة على النار فى الزبدة تصفر وبعدين نضيف التونة وبعدين الفلفل الاخضر ونقلب ثم الطماطم ونقلب ثم نرفع من على النار

ثم بعد ذلك نجهز الصوص
نضرب البيضة ونضيف عليها الزيت والزبادي ونقلب ونضع عليهم ملح وفلفل أسود حسبة الرغبة
ثم نجهز القالب وندهنه بالزبدة ثم نرش السمسم ونضع طبقتين جلاش ثم بالملعقة نضع الصوص ونصع ورق جلاش ونرصه فى القالب مش نفرده عليه وبعدين صوص وبعدين جزء من الحشوة وبعدين ورق نغطيها وبعدين صوص وبعدين ورق وبعدين حشوة وبعدين ورق وعليه الصوص واخر حاجة ورقة جلاش كبيرة نقفل بيها القالب وبعدين نضع بقيه الصوص وندخلها الفرن حتى تمام السوى وتحمر وبعد خروج القالب من الفرن يبرد وبعدين نقلبه فى طبق التقديم ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق