الخميس، 30 مارس 2017

سمك وقار بالليمون والجنزبيل



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
سمك وقار - جنزبيل فريش - زيت - ثوم وفلفل - كمون - توابل سمك - بصل اخضر - نعناع اخضر - عصير ليمون - بطاطس - كرفس - جزر - بشر ليمون - كرات - مستردة

الطريقة
1 - نزيل الجلد من السمكة و ننظفها و نغسلها جيدا
2 - فى الكبة نضع بها الثوم والجنزبيل والنعناع ونضيف اليهم بشر الليمون ونضيف اليهم توابل السمك والكمون والمستردة ونضرب جيدا
3 - نضيف اليهم زيت وعصير الليمون ونقلب جيدا
4 - ونتبل السمك بالخليط ونضع فى الكبة البصل والكراث والكرفس والبصل الاخضر و نضربهم نحشى السمكة ونحضر صينية
ونرص بها البطاطس وخليط الخضار ونضع السمكة عليهم ونرش على الوجه الملح و الفلفل الاسود و نضع الصينية فى الفرن لمدة ساعة تفريبا حتى تمام السوى وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق