#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
2 كوب ونصف دقيق - 1 علبة زبادي - 1 ملعقة كبيرة خميرة فورية - 1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر- ربع كوب زيت - 3 ملعقة كبيرة سكر - ذرة ملح - مياة دافئة حسب الحاجة
الطريقة
في الخلاط نضع الخميرة والبيكنج بودر والسكر والزبادي والزيت ونضربهم جيدا لحد ما الخليط يختلط تماما ونراعي اننا نضرب قليلا ونطفئ الخلاط ونستمر لاكثر من مرة لحد ما المقادير تختلط
يمكن استخدام العجان او اليد في عجن العجينة
نضع الدقيق والملح ونقلبهم جيدا فى طبق ونصب عليهم الخليط السابق ونعجن جيدا ونضيف الماء الدافئ بالتدريج لو العجينة احتاجت مع العجن المستمر لحد ما تلم معانا ونعجنها لمدة 10 دقائق على الاقل لحد ما تبقى ناعمة وطرية وما بتلزقش في اليد ونضعها في طبق متعفر بالدقيق ونعفر وجه العجينة بالدقيق ونغطيها ببلاستيك وفوطة ونغطيها ونسيبها تخمر في مكان دافئ لحد ما حجمها يتضاعف
ممكن نخمرها باننا نسخن مياة في حلة صغيرة ونرفعها من على النار ونضع عليها طبق العجينة المتغطية هتخمر بعد نصف ساعة او نتركها في مكان دافئ في الصيف هتتخمر بعد ساعة وفي الشتاء هتحتاج من ساعتين لمدة 3 ساعات وبعد ما تتخمر نشكلها ونخبزها وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
في الخلاط نضع الخميرة والبيكنج بودر والسكر والزبادي والزيت ونضربهم جيدا لحد ما الخليط يختلط تماما ونراعي اننا نضرب قليلا ونطفئ الخلاط ونستمر لاكثر من مرة لحد ما المقادير تختلط
يمكن استخدام العجان او اليد في عجن العجينة
نضع الدقيق والملح ونقلبهم جيدا فى طبق ونصب عليهم الخليط السابق ونعجن جيدا ونضيف الماء الدافئ بالتدريج لو العجينة احتاجت مع العجن المستمر لحد ما تلم معانا ونعجنها لمدة 10 دقائق على الاقل لحد ما تبقى ناعمة وطرية وما بتلزقش في اليد ونضعها في طبق متعفر بالدقيق ونعفر وجه العجينة بالدقيق ونغطيها ببلاستيك وفوطة ونغطيها ونسيبها تخمر في مكان دافئ لحد ما حجمها يتضاعف
ممكن نخمرها باننا نسخن مياة في حلة صغيرة ونرفعها من على النار ونضع عليها طبق العجينة المتغطية هتخمر بعد نصف ساعة او نتركها في مكان دافئ في الصيف هتتخمر بعد ساعة وفي الشتاء هتحتاج من ساعتين لمدة 3 ساعات وبعد ما تتخمر نشكلها ونخبزها وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق