الأربعاء، 21 ديسمبر 2016

مكعبات مرقة اللحمة



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
جزر - طماطم - بصل - كرفس - حبهان - ورق لورى - كزبرة جافة ناعمة - بابريكا - جوزة الطيب - كوب دقيق - كوب زيت - ملح - فلفل أسود - عظم لحمة

الطريقة
إغلى الماء على النار ثم ضيفى له البصل و الطماطم والكرفس والجزر و ضيفى الحبهان و ورق اللورى ثم ضيفى العظم وإتركى الخليط ليغلى لمدة 4 ساعات وأزيلى النخاع من العظم و إضربيها فى الخلاط مع باقى خليط الشوربة
وشوحى الدقيق فى الزيت على النار ثم ضيفى البابريكا و جوزة الطيب وملح وفلفل أسود
وضيفى خليط المرقة وقلبى حتى يتقل القوام وصبى الخليط فى قوالب مدهونه وأدخليه فى الفريزر ثم إستخدميها ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق