السبت، 8 أكتوبر 2016

أسرار نجاح عمل عجينة الطعمية بالبيت



#مطبخ_دعاء_عاشور
- أستخدمي نصف المقدار فول مدشوش والنصف الأخر حمص وخلي الحمص أزيد قليلا من الفول لتحصلي علي طعمية مقرمشة من بره و طرية من الداخل

- لا تكثري من الخضرة المفرومة لتظل العجينة فاتحة ويكون لونها جميل من الداخل بعد القلي

- عند خلط الحمص والفول بالكبه ضيفي 2 معلقه كبيرة ماء حتي يسهل طحنها ويتحرك معك السلاح بسهولة

- الفرم يكون وسطي لا ناعم جدا ولا خشن حتي يكون قوامها صحيح

- أذا قررتي تفرزي الطعمية فرزيها بدون أي توابل وتتبل عند أستعمالها قبل الفلي مباشرة

- عند الأستخدام تخرج من الفريزر ولا تترك بالثلاجة حتي لا تحمض

- قبل القلي ضيفي لها 2 معلقة كبيرة ماء وتضرب بالمضرب الكهربائي تقريبا من 10 - 15 دقيقة ألي أن تبدأ رغوة خفيفة في الظهور تبليها وضيفي تقريبا نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر وشكليها واقليها وتقلي في زيت على حرارة وسط ومع تحياتى دعاء عاشور..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق