الاثنين، 17 أكتوبر 2016

فلفل اخضر مشوى



#مطبخ_دعاء_عاشور

المقادير
فلفل أخضر حار كبير الحجم

الطريقة
اغسلي الفلفل الاخضر جيدا ثم جففيه ورصيه في صينية مبطنة بورق الفويل وضعيهم تحت شواية الفرن حتى يحترق الجلد من كل النواحى ويصبح لونه بنى محروق
يمكن أيضا أن تضعي الفلفل مباشرة علي عين النار مباشرة
يمكن أيضا أن تستخدمى نفس الطريقة في شواء الفلفل الأخضر الرومى وفلفل الالوان ويستغرق الشواء حوالي 10 الي 15 دقيقة
والفلفل ساخن جدا ضعيه في كيس بلاستيك ومحكم الغلق مثل وأغلقي الكيس واتركى الفلفل بداخله لمدة 20 دقيقة هذا الامر يحبس البخار بداخل الكيس وبالتالي سيساعد علي تقشير الفلفل بكل سهولة
بعد ذلك أخرجى الفلفل من الكيس واحد تلو الاخر وقشريه بيديكى سوف يكون سهل جدا والقشرة تزال بكل سهولة واكملى باقي الكمية بنفس الطريقة
يستخدم الفلفل المشوى في كثير من الوصفات ويعطى طعم حار ومدخن في نفس الوقت كالصلصات والمكرونة وكسلطة منفصلة أو اضافة الي نوع سلطة ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق