الأحد، 20 مارس 2016

كلاوى بالمشروم



‫#‏مطبخ_دعاء_عاشور‬
المقادير
4 فصوص ثوم مهروس - معلقة كبيرة زيت - بصلة مفرومة - قرن فلفل اخضر- رشة جوزة الطيب - رشة فلفل اسود مطحون - معلقة صغيرة زعتر مجفف - 1 كيلو كلاوى - ملح - 1 معلقة كبيرة خل - 1 كوب مرق اللحم - 1 رشة بابريكا - رشة كزبرة جافة مطحونة - معلقة صغيرة روزمارى - 1/2 كيلو مشروم شرائح

الطريقة
تغسل الكلاوى جيدا وتقطع لأنصاف
فى طاسه على النارنضع الزيت ونضيف البصل والفلفل ونقلب حتى يذبل ثم نضيف المشروم و نقلب حتى يذبل ونضيف نصف معلقة الخل و نهدى النار ويترك مدة خمس دقائق ثم يرفع المشروم
وفى نفس الطاسه نضيف الثوم ثم نضيف التوابل والأعشاب ونقلب حتى تفوح الرائحة ثم نضيف الكلاوى ونقلب حتى يتغير لونها ثم نضيف النصف الاخر من معلقة الخل ونقلب وتترك على نار هادئة لمدة ثلاث دقائق ونضيف للكلاوى خليط البصل والفلفل والمشروم ونقلب ثم نضيف مرق اللحم ونقلب حتى الغليان ثم نهدى النار ويغطى بإحكام ويترك لمدة 45 دقيقة حتى تمام السوى ثم يقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق