المقادير
ثوم مفروم - زيت - 1 وربع كيلوطماطم مقطعة ومنزوعة البذور- ملح - فلفل اسود - 1 معلقه كبيرة اوراق نعناع مفروم او حسب الرغبة - نصف كيلو مكرونة اسباجتى
الطريقة
1 - فى طاسة ضعى الثوم وزيت على نار هائة حوالى دقيقتين يصبح الثوم ذهبى اللون
2 - اضافة الطماطم تسبك حتى يصبح الصوص سميك
3 - اطفئ النار واضافة الملح و الفلفل والنعناع
4 - اسلقى المكرونة فى ماء بملح ( حوالى 8 دقائق )
5 - صفي المكرونة من الماء وضيفى لها ملعقة زيت الباقية مع التقليب وقومى باعادة تسخين الصوص على نار متوسطة
6 - ضعى المكرونة فى طبق وقومى باضافة ثلث مقدار الصوص و قلبيه ثم ضعيه فى طبق التقديم وقومى بوضع الصوص المتبقى فوق الوجه و يمكن اضافة جبن مبشور على الوجه اذا رغبتى وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهناا...

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق