الخميس، 2 أبريل 2015

حمام مخلى محشى بالفريك والمكسرات


المقادير
2 حمام مع الكبد والقوانص - نصف كيلوفريك - بصل مفروم - ثوم مفروم - صنوبر أو عين جمل - كزبره جافة - كمون - قرفة ناعمة - جوزة الطيب - ملح - فلفل أسود ناعم - مرقة دجاج - سمن - بصلة - حبهان - ورق لورا - كزبرة خضراء مفرومة للتزيين

الطريقة
شوحى البصل والثوم المفرومين فى الزيت على النار وضيفى الفريك المغسول وقلبى وضيفى جوزة الطيب والكمون والكزبرة الجافة والقرفة الناعمة 

وإخلى الحمام من العظم وإغلى العظم والأجنحة وأضيفى لهما الحبهان والقرنفل وورق اللورا وضيفى جزء من مرقة الحمام للفريك وضيفى الملح والفلفل الأسود وقطعى الكبد والقوانص والقلوب وشوحيها مع البصل المفروم فى الزيت على النار وضيفى الملح والفلفل الأسود والكزبرة الجافة والكمون وضيفى الفريك لخليط الكبد والقوانص وضيفى الصنوبر المحمص وعين الجمل وأفردى الخليط ليبرد وإحشى به الحمام ولفيه فى ورق نايلون ورشى الحمام المحشى بالملح والفلفل الأسود وإسلقيه فى الشوربة من 35 -40 دقيقة  وضيفى لباقى خليط الحشو الكزبرة الخضراء والصنوبر المحمص  وحمرى الحمام فى السمن والزيت وقدمى الحمام مع الفريك وزينى الوجة بالكزبرة الخضراء المفرومة ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهناا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق