الخميس، 2 أبريل 2015

استخدام قشر جمبرى



-اعملى شوربة مركزة من قشور الجمبرى و احتفظي بيها بالفريزر واستخدميها لتمريق الرز وايدامات ويخنات الاسماك بدل المياه العادية وانتى بتنظفي الجمبري …حاولي تحتفظي بالقشر وماترميه
فقط اغلي القشر مع كمية كبيرة من الماء و قشر الليمون وجزرة وبصلة مقطعة ارباع و اوراق زعتر و رشة بابريكا
-الشئ الثاني والمهم اعملى بهارك الخاص (الابزار والخلطة العطرية)
فقط ماعليك سوى وضع القشر بصينية فرن وضعي فوقها قشر ليمونتين ودخليهم للفرن يتحمصوا مدة 35 دقيقة وطلعيهم من الفرن وهما مقرمشين ولما يبردوا اطحنيهم كويس في مطحنة البهارات  وانخليهم واحتفظي بيهم ببرطمان بمطبخك

**هذه الخلطة ممتازة كإضافة لكل يخنات - طواجن - تتبيلات الاسماك - الشوربات البحرية 
وفعلا نكهتها قوية ومميزة مع تحياتى دعاء عاشور وبالهناا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق