الاثنين، 30 مارس 2015

بط الدمياطي بالمرتة



المقادير
بطة كبيرة - 6 بصلات كبار- زبيب ( حسب الرغبة ) - ملح - فلفل - كمون

الطريقة
اغسلى البطة جيدا وونصفيها من الماء 


ونعمل المرتة
نبشر البصل ( بشر خشن ) ونضيف عليه نصف كوب ماءونضعه على النار مع التقليب ولما يستوى ويشرب ماؤه كله نكون ناقعين الزبيب فى الماء لمدة عشر دقائق ثم نصفيه من الماء ونضعه على البصل ونضيف نصف ملعقة ملح وملعقة ونصف كمون وذرة فلفل وملعقتين زيت مع التقليب حتى يستوى
مع ملاحظة أن لا يستوى جدا لأنه سيكمل سواه مع البطة ونبدأ نحشى البطة من جوة بالمرتةوفى الآخر نحط الكبدة والقوانصة نسد بيها الفتحة عشان الخلطة ما تخرجش برة ونحضر إبرة وخيط ونخيط الفتحة من أولها لآخرها ونشوح البطة مع مستكة وحبهان ونحضر حلة ونضع فيها ماء وملح ونصف ملعقة كمون وبعض بواقى المرته ونضع البطة فى الحلة مع تغطيتها بالماء ونغطى الحلة وتترك لتستوى مع قلبها من جنب لآخرطبعا لو عندك حلة ضغط بيكون أسرع بتاخذ حوالى 45 دقيقة فى حلة الضغط لما تستوى نشيلها من الشوربة وتوضع فى الفرن تحت الشواية حتى تتحمر وبتتاكل مع الأرز بالمرتة

طريقة الأرز بالمرته
نفس طريقة الأرز العادى ولكن يضاف إليه جزء من شوربة البطة وكمون وجزء من المرتة وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنااا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق