الأحد، 29 مارس 2015

كنافة بالكاسترد والنوتيلا



المقادير
نصف كيلو كنافة - ربع كوب سكر- كوب سمن سايح ( ساخن )


الشربات
2 كوب شربات
وهي عبارة عن كوبين سكر مع كوب ماء ويغلي علي النار في كسرولة يضاف عصير ليمونة بعد أن ينعقد الشربات ( تزداد كثافته ) يرفع من علي النارويضاف ربع ملعقة صغيرة فانيليا


الكاسترد
2 كوب كاسترد ذوبى 3 ملاعق كبيرة كاسترد في نصف كوب لبن علي البارد ويضاف إلي 1 و 1/2 كوب لبن يغلي علي النار ويحلي بملعقة سكر ويقلب حتي يتقل القوام ويرفع من علي النار وتضاف رشة فانيليا ( ربع ملعقة صغيرة ) 


صوص الشكولاتة
هاتى برطمان شكولاته نوتيلا يوضع في حمام مائي ليسيح ضيفي له ملعقة زبدة أو سمنة حتي يسيح ويضاف 3 ملاعق بندق مفروم مع 3 ملاعق جوز مفروم ( عين جمل ) حتي يتقل صوص الشوكولاتة ويترك على جنب ويظل دافئا ليسهل فرده

الطريقة
قطعى الكنافة قطع صغيرة وسيحى السمن ويوضع علي الكنافة في حلة وتقلب علي نار هادئة حتي يصبح لونها ذهبي وضعى عليها ربع كوب سكر وتقلب جيدا بملعقة وضعى نصف مقدار الكنافة في صينية فرن مقاس 28 ويضغط عليها باليد وافردى كمية الكاسترد عليها ثم تضاف باقي الكنافة وتدخل الفرن حتي يحمر الوجه وعندما تخرج من الفرن تسقي بالشربات وتترك لتبرد وبعد أن تبرد يجمل الوجه بالشكولاتة النوتيلا بمفروم البندق والجوز وتفرد علي الوجه حتي تغطيه تماما وتقطع بعد أن تبرد تماما وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور والهنااا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق