السبت، 31 يناير 2015

سلطة الجمبري كوكتيل والذرة الحلوة



المقادير
نصف كيلو جمبرى متوسط او كبير- ربع كيلو جمبري صغيرمقشر - علبة صغيرة ذرة حلوة ورقة كرفس للتزيين - حبة فلفل احمر مقطعة كريهات صغيرة - خس كابوتشا او خس عادى مبشور- جزر مبشور- كرفس - كرات - بصل مقطع شرايح - ملح فلفل - ورق لورى - حبهان - ماء


الصوص
2 ملقعة كبيرة كاتشب - 2 ملعقة كبيرة مايونيز-ربع كوباية عصير برتقان - ملح وفلفل- ملعقة كبيرة سكر بودرة

الطريقة
حطى ماء فى حلة و نضع فيه كل المقادير اللى فاتت ما عدا الخس ونضع الكرات و الكرفس و البصل و الجزر والملح والفلفل و الحبهان وورق اللورى و لما يغلى نضع الجمبرى لمدة 4 او 5 دقايق بالكتير علشان نسلقه و نصفيه من الشوربة فى ماء مثلج علشان نوقف عملية سلق الجمبرى علشان مايشدش معانا وبعد كدة ونرفعه بسرعة ونتبله بملح وفلفل وعصير ليمون وكمون
نيجي للصوص

ونضع المايونيز مع الكاتشب مع البرتقال مع سكر البوردة مع الملح و الفلفل و نقلبهم مع بعض الى ان يختلطوا و نجيب الخس المبشور ونضعه فى طبق التقديم و بعد تصفيه الجمبرى من الماء المثلج و تتبيله نضعه فوق الخس المبشور وفي الوسط نضع كمية الجمبري الصغير بعد خلطه بالصوص مع الذرة الحلوة والبقدونس والفلفل الاحمر ثم نضيف عليه الصوص و يزين بورقة الكرفس من فوق و تقدم وبالهناا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق