المقادير
نص كيلودقيق - ربع كيلو سمن سايح - ماء دافئ للعجن - نص ملعقه صغيره ملح
الطريقة
نعجن الدقيق بالماء والملح حتي تتكون لدينا عجينه تنفصل عن طبق العجن و طريه لتكون سهلة الفرد
بالنشابه و نتركها نص ساعه لترتاح و ندعك العجينه مرة أخري ونقسمها لعدة كور مستديرة نعجن كل قطعة لوحدها نفردها و نرققها خالص و ندهنها بالسمن السايح ونطبق اطرافها لجوة ( الى الوسط ) وبعدين نبططها و نضع سمن سايح و بعدين نطبق الاطراف لجوة تانى وندهن سمن سايح وهكذا تفضلى تطبقى اطراف العجينة لجوة تتدهنى سمن و تبططى كل دة حوالى 6 مرات ورا بعض على طول ادهنى الصينية او صاجة بدون حواف بالسمن ودخليها الفرن متوسط الحرارة ولما تطلع من الفرن ترشيها بالسكر البودرة وتقدم و بالهناا..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق