الجمعة، 2 يناير 2015

بطاطس بالسجق



المقادير
1/2 كيلو سجق - 1/2 كيلو بطاطس - 1 بصله كبيرة - 2  فلفل اخضر- 2 طماطم كبيرة - 4 فصوص ثوم كبيرة - 2 كوب عصير طماطم - ملح - فلفل - شطه - زعتر- سمن

الطريقة
1 - نقطع كلا من السجق والبطاطس والبصل و الطماطم والفلفل مكعبات
2 - نحضر صينية ونضعها على النار ونضع بها معلقتين سمن ونحمر فيها السجق والبصل و الثوم والفلفل والطماطم ثم نضيف مكعبات البطاطس ونقلبهم ثم نضيف عصير الطماطم
3 - ونتبلهم بالملح والفلفل والشطه والزعتر و نتركه على النار حتى يغلى ثم ندخله الفرن على درجه حرارة 180 لمده 30 دقيقه ويقدم وبالهناا..

**ملحوظة
ممكن نقطع السجق والبطاطس وباقى الخضار صوابع بدل المكعبات....

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق