الثلاثاء، 30 ديسمبر 2014

عيش الشيبسى ( مقرمشات فى المخبز )



المقادير
ربع كيلو دقيق - تلات معالق كبار سمنة - نصف كوب جبنة رومى - ملعقة كبيرة صلصة طماطم - توم بودره - نص معلقة صغيره ملح -ماء دافىء للعجن - بيضة وشوية لبن لتلميع الوجه

الطريقه
نقلب الدقيق مع السكر والملح والتوم البودره و نضيف عليهم الجبنه الرومي المبشوره و الصلصه والسمنه ونقلب مع بعض ونبسهم زي ما بنعمل الكحك لحد ما يبقي الخليط زي حبات الرمل هنضيف الماء الدافئ تدريجيا ونعجن حتي تتكون عجينه طبعا لون العجينه الحلو بسبب الصلصه هنسيبها ترتاح ونقطعها كور وكل كره هنفردها بسمك اقل من نصف سم وبحجم رغيف العيش هنقطعه اربع مثلثات ونرصه في صاج مدهون زيت خفيف وندهن الوجه بخليط اللبن والبيض ونرش عليه حبه البركه والجبنه المبشوره وندخله الفرن يستوى ويحمر ويقدم وبالهناااا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق