الاثنين، 22 ديسمبر 2014

راتاتوى



طبعا كلنا سمعنا عن الكرتون اللى اسمه راتاتوى اللى فيه فار بيطبخ
وراتاتوى دى مش مجرد كرتون دى اكلة ريفية مشهورة فى فرنسا
ودى طريقتها
المقادير
باذنجانة مقطعة مكعبات - كوب جبن بارميزان -ملعقة كبيرة بقدونس مفروم - 2 ملعقة كبيرة زيت  زيتون - 3 ملاعق صغيرة ثوم مفروم -ملح - 2 حبة كوسة مقطعة شرائح - بصلة كبيرة مقطعة حلقات - 2 كوب مشروم مقطع شرائح -فلفل اخضرمقطعة شرائح - 2 طماطم مبشورة

الطريقه
سخنى الفرن اولا 

ونضع زيت الزيتون فى طبق على النارونحمر الثوم ونقلب البقدونس والباذنجان ثم يقلى حتى يذبل الباذنجان ثم بعد حوالى 10دقائق نضع ملح مناسبا له وافردى الباذنجان فى طبق الفرن بشكل متساوى ثم رشى عليهم ملاعق من جبن البارميزان اى كميه ثم افردى الكوسة بانتظام فوقه ونرش رشة ملح ثم نرش جبن بارميزان وتكون اكثر بقليل من السابق ونكمل رص الطبقات بالبصل والمشروم و الفلفل والطماطم وبين كل طبقة واخرى نرش ملح وجبن بارميزان وتدخل فى فرن لمدة 45دقيقة يستوى وتقدم وبالهناا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق