الجمعة، 26 ديسمبر 2014

طريقة قمر الدين فى البيت



المقادير
كيلو مشمش مخلى - 1/2 كوب سكر- 200 جرام جلوكوز - ملح ليمون

الطريقة
نضع ماء مغلى على النار ثم نضع المشمش لحد ما يتسلق حوالى 10 دقائق ثم نطفى النار و نصفيه من الماء ونضع المشمش فى الخلاط و اضربه لحد ما ينعم خالص ويبقى بيورية و ضعى فى حلة الجلوكوز والسكر والمشمش على النار لمدة ساعه على نار هادية مع التقليب المستمر المستمر واول ماتلاحظى انه ابتدى يمسك يعنى يكون عرق ضعى ملح الليمون مع التقليب واتركهم حوالى 10 دقايق ثم اطفى النار  وادهنى الرخامة او لوح خشب كبير بزيت الزيتون ثم ضعى القمر الدين وافرده بسماكة حوالى 2 سم او 3 سم ونتركه لمدة ليلة كاملة حتلاقيه بقى قمر الدين زى الللى بنشتريه تقطعيه زى ما انتى عايزة ونضعه فى ورق سيلوفان ونحتفظ به فى المطبخ

أو
المقادير
5 كيلو مشمش - 3 كوب سكر- ربع كوب ماء

الطريقة
ضعى المقادير السابقة في حلة علي نار هادئة الي ان يدوب ويطري المشمش خالص وعلي فكرة المشمش مع السخونة ها ينزل ميتة وبعدين نسيبة لغاية ما يبرد ونضربه في الخلاط وناخد بالكبشة من الخليط ونضعة في صينية مربعة وتكون طبقة مش تخينة قوي في الصينية وتترك في الهواءلمدة من يومين لتلات ايام ونعرف انة خلاص بقي جاهز لو مسكنا من عند طرف الصينية كدة وحاولنا نحوشة لو اتحاش معانا بسهولة يبقي كدة جاهز لو لا نسيبة كمان في الهواء يبقي لسة ما جهزش

أو
المقادير
3 كيلو مشمس - 2 كوب سكر- ليمونة - ربع معلقة كربوناتة

الطريقه
شيلى النوى من المشمش وضعيه فى حلة ويوضع علية السكر ويترك لمدة ساعة تقريبا ثم يوضع علية نصف كوب ماء والليمون والكربوناتة ويرفع على النار ويترك على نار هادئة حتى يستوى تماما ويترك حتى يبرد تماما ثم يوضع فى اكياس بلاستيك ويوضع فى الفريزر لحين الاستعمال وعند الاستعمال توخذ الكمية المطلوبة وتوضع فى الخلاط وعليها ماء وسكر حسب الرغبة وبالهنااااااااا.....
** رمضااااااااااااااااااااان كريم**

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق