الأربعاء، 24 ديسمبر 2014

الصويا صوص




المقادير
ملعقتان كبيرتان شوربة - ملعقتان صغيرتان خل أحمر- 1 ملعقة صغيرةعسل اسود - 1/8 ملعقة صغيرة جنزبيل - قليل من الفلفل الأسود - 3/4 كوب ماء

الطريقة
في حله قلبى جميع المكونات السابقة وترفع فوق النار لمدة 5 دقائق مع تغطيته ويترك حتى تمام الغليان وتصل الكمية إلى نصف كوب ويحفظ في الثلاجة ويقلب قبل الاستخدام ...

** يستخدم **
لاتضاف الا فى مراحل الطبخ النهائية مع السوتيهات أو الخضروات مع أى شئ رز مكرونة لحم سمك جمبرى والذى منه

ومع المشويات فى تتبيلة يدهن بيها المشوى قبل السوى تماما بخلطة متساوية من الخل والصويا صوص وزيت الزيتون لأنه لو وضعت منذ البداية لو المشوى هيصير أسود ولم يستوى كفاية بعد

طبعا فيه وصفات زى الأرز بنودلز الدجاج والخضار عشان بيكون طاجن فى الفرن بيضاف الصويا صوص قبل ما ندخلها الفرن لأنه أصلا بيكون كل المكونات تقريبا استوت....

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق