الصفحات

السبت، 20 ديسمبر 2014

سوفليه الجبن بالبطاطس



المقادير
بطاطس مهروسة - 3 معلقه زبدة - 3 بيضات - 1 كوب جبنه شيدر مبشوره - 1/2 كوب بارميزان مبشوره - 1/2 كوب جبنه مزاريلا - 1 كوب لبن او كريمة - بصله مقطعه اختياري -ملح - فلفل اسود - جوزة الطيب

الطريقه
1- يقلب البطاطس المهروسة مع باقي المفادير جميعا ماعدا البيض
2- قومي بفصل الصفار عن البياض جيدا واقلبى الصفار مع خليط البطاطس
3- قومي بضرب البياض جيدا حتي تحصلي علي قو ام المارينج
4- ادهنى طاجن بالزبدة جيدا ثم قلبى البياض مع خليط البطاطس بسرعةحتي لا تفقدي الهواء الموجود في البياض وقومي بملي الطاجن حتي 2/3 واتركي الثلث الباقي كي يرتفع السوفليه
5-قومي بوضعه في فرن ساخن لمدة 15- 20 دقيقه حتي يحمر ويقدم فورا وبالهنااا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق