الأحد، 15 سبتمبر 2024
جمبرى بالجبنة الموزاريلا والبشاميل
المقادير
1/4 كيلو جمبري مقشر ومسلوق - 2 معلقة كبيرة زبدة - 1 كوب لبن - 1 طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات - 1/2 كوب جبنة موزرايلا - 2 بصل أخضر مقطع صغير - 2 معلقة كبيرة دقيق - 1 فلفل أصفر مقطع مكعبات - 1/4 معلقة صغيرة ملح - 1/4 معلقة صغيرة فلفل اسود - 2 فص ثوم مهروس
الطريقة
نحضر قالب من البايركس او طاجن ونضع فيه الجمبري والطماطم المكعبات والفلفل الاصفر المكعبات وقطع البصل الاخضر والثوم المفروم
تحضير البشاميل
في حلة اخرى على النار يذوب الزبدة ونضع الدقيق عليها وتقليبهم ثم وضع اللبن ببطء مع التقليب المستمر حتى يتجانس الخليط ولا يوجد كتل ونضيف الملح والفلفل ثم يرفعه من على النار واضافة الجبنة الموزاريلا المبشورة على البشاميل ويغطي الجمبري بالبشاميل جيدا مع رش طبقة من الجبنة الموزاريلا على الوجة يدخل في الفرن علي درجة حرارة 200 لمدة 15 دقيقة ويقدم مع الأرز بفواكه البحر وكفتة الجمبري ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق