الثلاثاء، 5 فبراير 2019

الدومية ( الملبن الاحمر )



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو سكر - 1/2كوب + 2 ملعقة كبيرة نشا - كوب ونصف ماء - كوب الا ربع سوداني محمص - 2 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز - 1/4 ملعقة صغيرة ملح ليمون - نقطة اللون الاحمر

الطريقة
في حلة علي النار ننزل المية والسكر والعسل و نقلب براحة خالص لمدة 10 دقايق بالظبط وبعد ما لعشر دقايق هتلاقيها عملت فقاقيع كتير ننزل ملح الليمون او نقطتين من عصير الليمون هتعمل فوران نقلب تاني لغاية متهدي ونهدي النار خالص وسبيها ربع ساعة بعد كده نذوب النشا في ربع كوب ماء ومعلقتين ادوبه كويس جدا ونمسك المضرب اليدوي وننزل ونقلب بسرعة ونعلي النار واسيبة يغلي ويفور وزي اللبن مبيغلي ونهدي النار خالص اول ميعلي هيهبط نسيبة 5 دقايق وبعدها نقلب لمدة 20 دقيقة كمان لغاية ما يبقى لونها دهبي كل ده مع التقليب المستمر وطبعا هتتقل جدا وننزل بعدها نقطة من اللون ونقلب و ننزل تاني لو احتاجت لغاية مظبط اللون نقلبهم كويس خلاص وننزل الفول السوداني طبعا ممكن يبقا عين جمل يبقا بندق اي مكسرات متوفرة طبعا و نقلبهم تقليب جامد يختلطوا تاني ونجيب علبة نضيفة وناشفة ندهنها زيت و نفرشها بلاستيك قبل وننزل الخليط وبمعلقة مدهونة زيت ابتدي اسوية واغطي عليه بالبلاستيك وبعد مغطتها اسبها ليلة كاملة وتاني يوم اخرجها هتكون متماسكة جدا ونقطعها واغلفها في بلاستيك كل قطعة لوحدها وفي علبة ارصهم مع بعض ونقدمهم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق