#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو بصل صغير الحجم - 2 جزرة - 2 فلفل اخضر مقطع حلقات - 4 عصير ليمونات - 2 كوب ملح وشطه حسب الرغبه - ورق لوري - فصوص توم - ماء مغلي للنقع - ماء للتخليل مغلي ومبرد
الطريقة
في علبه نضع البصل بقشرته ونضع عليه الماء المغلي المضاف إليه كوب ملح ونغلق العلبه لمدة 3 ايام وبعد 3 ايام نفتح العلبه ونقشر البصل و نضعه في برطمان ونضع الجزر المقطع والفلفل والتوم والورق اللوري ثم نذوب كوب الملح مع الشطه مع عصير الليمون ونحط البصل في البرطمان ونضع القليل من الزيت على وجه البرطمان ونغلقه ونحفظه في التلاجه لمدة 10 ايام ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا.
في علبه نضع البصل بقشرته ونضع عليه الماء المغلي المضاف إليه كوب ملح ونغلق العلبه لمدة 3 ايام وبعد 3 ايام نفتح العلبه ونقشر البصل و نضعه في برطمان ونضع الجزر المقطع والفلفل والتوم والورق اللوري ثم نذوب كوب الملح مع الشطه مع عصير الليمون ونحط البصل في البرطمان ونضع القليل من الزيت على وجه البرطمان ونغلقه ونحفظه في التلاجه لمدة 10 ايام ويقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق