#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو باذنجان أبيض - 1/4 كيلو لحمة مفرومة - 1 بصلة صغيرة مفرومة ناعم - ثوم مفروم - 3/1 1 كوب طماطم مهروسة - أوراق ريحان طازج مفروم + المزيد للتزيين - ملح وفلفل أسود - 1/2 كوب جبنة موزاريلا مبشورة - 5 ملعقة صغيرة جبنة رومى مبشورة
الطريقة
قطعى كل حبة من الباذنجان من النصف بالطول الى نصفين بملعقة أخرجى لب الباذنجان مع ترك مسافة قليلة فى الجلد واسلقى الباذنجان فى الماء المغلى لمدة 3 دقائق ثم ارفعيه على مناديل ورقية فى نفس الوقت نعصج اللحمة المفرومة حتى تصبح بنى اللون ثم ضيفي له البصل والثوم تستوى لمدة 3 دقائق وضيفي كوب من عصير الطماطم
وتبلى بالملح والفلفل الاسود وتترك لمدة 3 دقائق أخرى و ابعديها عن الحرارة وضيفي الريحان الطازج وصبى حوالى نصف كوب من عصير الطماطم فى قاعدة صينية أو طاجن ثم رصى قوارب الباذنجان مع رشة ملح
و وزعى حشوة اللحمة المفرومة بالتساوى على قوارب الباذنجان ووزعى فوق وجه كل حبة من الباذنجان 2 ملعقة كبيرة من الجبنة الموزاريلا وملعقة صغيرة من الجبن الرومى وغطى الصينية بورق الألومنيوم ويدخل الباذنجان فى الفرن ساخن مسبقا على درجة حرارة 400 لمدة 30 دقيقة ويذوب الجبنه ثم قدميه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
قطعى كل حبة من الباذنجان من النصف بالطول الى نصفين بملعقة أخرجى لب الباذنجان مع ترك مسافة قليلة فى الجلد واسلقى الباذنجان فى الماء المغلى لمدة 3 دقائق ثم ارفعيه على مناديل ورقية فى نفس الوقت نعصج اللحمة المفرومة حتى تصبح بنى اللون ثم ضيفي له البصل والثوم تستوى لمدة 3 دقائق وضيفي كوب من عصير الطماطم
وتبلى بالملح والفلفل الاسود وتترك لمدة 3 دقائق أخرى و ابعديها عن الحرارة وضيفي الريحان الطازج وصبى حوالى نصف كوب من عصير الطماطم فى قاعدة صينية أو طاجن ثم رصى قوارب الباذنجان مع رشة ملح
و وزعى حشوة اللحمة المفرومة بالتساوى على قوارب الباذنجان ووزعى فوق وجه كل حبة من الباذنجان 2 ملعقة كبيرة من الجبنة الموزاريلا وملعقة صغيرة من الجبن الرومى وغطى الصينية بورق الألومنيوم ويدخل الباذنجان فى الفرن ساخن مسبقا على درجة حرارة 400 لمدة 30 دقيقة ويذوب الجبنه ثم قدميه ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق