الخميس، 24 أغسطس 2017

جمبرى بالمشروم والثوم دايت



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1 كيلو جمبرى مقشر - 1 حزمة سبانخ مفرومة - 4 حبات مشروم مقطع شرائح - ثوم مهروس - جنزبيل طازج مبشور - 1/4 كوب مرق دجاج أو خضار - 1 معلقة صغيرة نشا - 2 معلقة كبيرة خل - 2 معلقة صغيرة زيت - 1/4 معلقة صغيرة فلفل أحمر بودرة - 1 معلقة صغيرة ملح وفلفل أسود

الطريقة
ذوبى نشا فى المرق واتركيها على جنب
وسخنى زيت فى طاسه على درجة حرارة متوسطة ثم ضعى المشروم المقطع مع نصف معلقة ملح وفلفل اسود وانتظرى 3 دقائق حتى يأخذ اللون البنى ثم قلبي واتركيه لمدة 3 دقائق أخرى حتى يدبل وضيفي السبانخ المفرومة والفلفل الاحمر والثوم والجنزبيل والخل وقلبي لمدة دقيقة وضيفى الجمبرى المقشر وقلبيه مع الخضار حتى يأخذ اللون الوردى حوالى 2 دقيقة ثم ضيفي المرق المذاب فيه النشا واتركيه على درجة حرارة منخفضة حتى يصبح المرق سميك حوالى دقيقتين وضيفي ما تبقى من الملح والفلفل الاسود وضبطي طعمه ويقدم مع الأرز الأبيض ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق