#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1/2 كيلو كنافة - 1/4 كيلو سمن او حسب ما تاخد
لعمل القشطه
2 كوب حليب - 3 معالق كبار نشا مدوب فى شويه ماء - 3 معالق كبيره سكر - علبة قشطه
لعمل الشربات
2 كوب سكر - 1 كوب ماء - نقطتين ليمون - مربى توت او اى نوع وفستق للتزيين
طريقة الكنافه
نفتت الكنافه جيدا ثم نقسمها الى تلات اقسام ناخذ كل قسم ونحمره مع شويه سمن حتى يتحول لونو للون الذهبى ونكرر العمليه حتى الانتهاء من كمية الكنافه
نحضر القشطه
نضع الحليب مع النشا مع السكر ونقلب على النار حتى يتفل القوام نطفىء النار ونضيف علبة القشطه ونقلب حتى تختلط ونرص نص كمية الكنافه فى صينية
ونضغط عليها جيدا بعد اضافة قليل من السمن فى الصينيه ثم نضيف القشطه ونوزعها جيدا ونضيف النصف الاخر من الكنافه مع الضغط الخفيف ونساوى الوجه وبعد عمل الشربات نضيفه فورا على الكنافه بالتساوى وتتركه حتى تتشرب الشربات ونقلب الصينيه فى صينيه اخرى حتى يسهل تزيينها وتقطيعها وتزين بمربى التوت او الفراوله حسب الاختيار والفستق الحلبى وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
2 كوب حليب - 3 معالق كبار نشا مدوب فى شويه ماء - 3 معالق كبيره سكر - علبة قشطه
لعمل الشربات
2 كوب سكر - 1 كوب ماء - نقطتين ليمون - مربى توت او اى نوع وفستق للتزيين
طريقة الكنافه
نفتت الكنافه جيدا ثم نقسمها الى تلات اقسام ناخذ كل قسم ونحمره مع شويه سمن حتى يتحول لونو للون الذهبى ونكرر العمليه حتى الانتهاء من كمية الكنافه
نحضر القشطه
نضع الحليب مع النشا مع السكر ونقلب على النار حتى يتفل القوام نطفىء النار ونضيف علبة القشطه ونقلب حتى تختلط ونرص نص كمية الكنافه فى صينية
ونضغط عليها جيدا بعد اضافة قليل من السمن فى الصينيه ثم نضيف القشطه ونوزعها جيدا ونضيف النصف الاخر من الكنافه مع الضغط الخفيف ونساوى الوجه وبعد عمل الشربات نضيفه فورا على الكنافه بالتساوى وتتركه حتى تتشرب الشربات ونقلب الصينيه فى صينيه اخرى حتى يسهل تزيينها وتقطيعها وتزين بمربى التوت او الفراوله حسب الاختيار والفستق الحلبى وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق