الخميس، 29 يونيو 2017

كبة بالصينية



#مطبخ_دعاء_عاشور
مقادير الكبة
1 كوب برغل منقوع فى الماء البارد لمدة ساعتين ومصفى - 1/2 كبلو لحمة مفرومة - بصلة - 1 معلقة صغيرة بهارات مشكلة - معلقة صغيرة فلفل أسود - 1 و 1/2 معلقة صغيرة ملح

مقادير الحشوة
1/4 كيلو لحمة مفرومة - 1 بصلة مفرومة ناعم - 1/4 معلقة صغيرة بهارات مشكلة - 1/4 معلقة صغيرة قرفة - 1/2 معلقة صغيرة ملح - 1/4 معلقة صغيرة فلفل أسود - 1/2 كوب بقدونس مفروم

للتقديم
زيت - فلفل أسود - صنوبر

طريقة الحشوة
ضعى اللحمة المفرومة فى طاسه وقلبي حتى يصبح بنى اللون ثم ضيفي البصل المفروم وقلبي حتى يلين وتبلى اللحم بالبهارات والقرفة والملح والفلفل الاسود وقلبي حتى يستوى اللحم وابعدى الطاسه عن النار وضيفي البقدونس المفروم
فى الكبة ضعى اللحم المفروم والبرغل المصفى تماما والملح والفلفل الاسود و البهارات والبصل واضربى حتى يتحول اللحم الى عجينة وزعى فى قاعدة صينية مستطيلة كمية من زيت والفلفل الاسود وضعى نصف كمية خليط اللحمة بالبرغل فى قاعدة الصينية ثم ضعى حشوة اللحمة المفرومة ثم وزعى النصف الثانى من خليط اللحمة بالبرغل واضغطى عليه بيديك المبللة بالزيت وزعى على الوجه زيت مع رشة فلفل أسود وقطعى الكبة بشكل مائل وضعى فى نصف كل قطعة حبة صنوبر أو جوز وتدخل فى الفرن ساخن على درجة حرارة 400 لمدة 30 - 40 دقيقة وتقدم الكبة مع سلطة الزبادى ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق