الاثنين، 20 فبراير 2017

سمك بنغالى بالكارى



#مطبخ_دعاء_عاشور

المقادير
1 ملعقة صغيرة كركم - 2 ملعقه زيت - 1 معلقة بابريكا - 1 كيلو فيليه سمك مقطع - 2 قرون فلفل اخضر مفروم - 1 ملعقة جنزبيل مفروم ناعم - 4 فصوص ثوم - 2 بصله مفرومه ناعم - 2 حبة طماطم مفرومة ناعم - 2 حبة بطاطس - 1 1/2 ملعقة صغيرة خردل - 2 1/2 كوب ماء - 2 مكعب مرقة دجاج -1 ملعقة ملح - 2 معلقة بهارات ماسالا

الطريقة
اغسلي السمك جيدا
قلبى الكركم والملح والبابريكا والزيت ثم يتبل السمك
في طاسه نحمر قطع السمك المتبلة حتي يصبح لونها ذهبي
وقطعي البطاطس ارباع واقليها بنفس الطاسه مع تقليل الزيت وارفعيها على طبق اخر
واضافة قليل من التوابل فى الكبه واضربى البصل المقطع مع التوابل ثم يحمر في الطاسه حتي يصبح لونه ذهبي وضيفي الثوم بعد فرمه واقليه دقيقة واحده مع البصل وضيفي الطماطم المفرومة والفلفل الاخضر مع البصل والثوم واتركيه علي نار هادئة حتي يختلط ويبدأ بالتسبيك وإضافة توابل ماسالا والكاري والجنزبيل ومرقة الدجاج اذا اردتي وقلبى وضيفي الكزبرة مع 4/1 كوب ماء ويترك علي نار هادئة حتي يسبك مره اخري وضيفي البطاطس ومع 2 كوب من الماء وضيفي الملح وقلبى لمدة 10 دقائق علي الخليط حتي تستوى البطاطس وضيفي قطع السمك المقلية واتركيه لمدة 2 دقيقة فقط  واطفئ وضيفي رشة بسيطه كاري او كزبرة المفرومة وقدميه ساخن مع الارز ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق