الأربعاء، 2 مارس 2016

جمبرى بحليب جوزالهند



‫#‏مطبخ_دعاء_عاشور‬
المقادير
1/2 كيلو جمبرى - 2 معلقة كبيرة زيت - بصلة مفرومة ناعم - 2 فص ثوم مهروس - 2 معلقة صغيرة جنزبيل مبشور - 2 معلقة صغيرة كارى - معلقة صغيرة فلفل احمر - 1 علبة حليب جوزالهند - 1/2 كوب مرق - 2 معلقة صغيرة سكر - 1 عصير ليمونة - 1/2 كوب كزبرة مفرومة

الطريقة
سخنى زيت ثم ضعى الجمبرى وقلبيه حتى يستوى ثم ارفعيه على جنب فى نفس الطاسه ضعى القليل من زيت والبصل والثوم والجنزبيل وقلبي حتى تفوح رائحتهما ثم ضيفي الكارى و الفلفل الأحمر وقلبي وضيفى حليب جوز الهند و قلبى وضيفي المرق والسكر وعصير الليمونة و الجمبرى مرة أخرى ثم اتركيه على درجة حرارة منخفضة لمدة 10 دقائق وأخيرا ضيفي الكزبرة المفرومة وضبطى الملح وقدمى الجمبرى بحليب جوزالهند مع الأرز الأبيض أو البنى ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق