#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
1 1/2 كوب دقيق - 1/2 كوب سكر - 1/2 كوب زيت - 1 كوب جوز هند مبشوره - 1 كوب ماء - 1 معلفة كبيرة بيكنج بودر - 1 معلقة صغيرة فانليا
مقادير الشربات
1 1/2 كوي سكر - 2 كوب ماء - 1 معلقة صغيرة عصير ليمون
الطريقة
1 - اضربى السكر مع الزيت جيدا حتي ذوبان السكر
2- ننخل الدقيق في طبق اخر مع وضع البيكنج بودر
3 - صبى خليط الدقيق علي السكر والزيت مع وضع جوز الهند والفانيليا وقلبي جيدا
4 - صبى كمية من الماء ونعجن العجينة حتي تصبح كعجينة التورتة
5 - احضرى صينية مدهونة بالزيت وقليل من الدقيق
6 - صبى الخليط في الصينية وقلبى الخليط علي بعضه ودخليها الفرن علي درجة حرارة متوسطة لمدة 25 - 30 دقيقة لابد ان يكون الفرن مشعلا من قبلها بحولي 7 دقائق علي الاكثر
طريقة الشربات
1 - ضعى كمية من السكر والماء في كسروله علي النار مع التقليب حتي يذوب السكر نهائيا
2 - واضافة عصير الليمون واتركيه حتي يتقل الشربات
3 - ارفعي الشربات من علي النار واتركيه ليبرد تماما
4 - خرجى التورتة من الفرن واسقيها بالشربات علي طول
5 - و بعد ان تبرد التورنة اقلبي التورتة علي وجها في طبق مسطح للتقديم وزينبها بالفاكهه وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا.
1 1/2 كوي سكر - 2 كوب ماء - 1 معلقة صغيرة عصير ليمون
الطريقة
1 - اضربى السكر مع الزيت جيدا حتي ذوبان السكر
2- ننخل الدقيق في طبق اخر مع وضع البيكنج بودر
3 - صبى خليط الدقيق علي السكر والزيت مع وضع جوز الهند والفانيليا وقلبي جيدا
4 - صبى كمية من الماء ونعجن العجينة حتي تصبح كعجينة التورتة
5 - احضرى صينية مدهونة بالزيت وقليل من الدقيق
6 - صبى الخليط في الصينية وقلبى الخليط علي بعضه ودخليها الفرن علي درجة حرارة متوسطة لمدة 25 - 30 دقيقة لابد ان يكون الفرن مشعلا من قبلها بحولي 7 دقائق علي الاكثر
طريقة الشربات
1 - ضعى كمية من السكر والماء في كسروله علي النار مع التقليب حتي يذوب السكر نهائيا
2 - واضافة عصير الليمون واتركيه حتي يتقل الشربات
3 - ارفعي الشربات من علي النار واتركيه ليبرد تماما
4 - خرجى التورتة من الفرن واسقيها بالشربات علي طول
5 - و بعد ان تبرد التورنة اقلبي التورتة علي وجها في طبق مسطح للتقديم وزينبها بالفاكهه وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق